Richtlijnen Corona op de club ( bestuur ) 

Beste Doordraaiers,


Alweer moeten we jullie aandacht vragen voor nieuwe maatregelen  vanuit NOC/NSF en KNLTB voor tennis en padel. Zoals jullie weten heeft het kabinet strengere maatregelen genomen om het virus te bestrijden, die vooral gericht zijn op het beperken van reisbewegingen, sociaal verkeer en aantal contacten tussen verschillende mensen. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende vier weken.  
Wat betekent dit voor tennis en padel bij De Doordraaiers?

De KNLTB Competitie 2020 is per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als de senioren.

Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten als in de blaashal.

De BTA, die bij ons de tennislessen verzorgt, heeft ons laten weten dat zij vol enthousiasme door zullen gaan met het geven van hun lessen en dat zij zich zullen houden aan de nieuwe regels.

De maximale groepsgrootte per baan is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).

Dubbelen bij tennis en padel is toegestaan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Laat desnoods een bal lopen!

Het clubhuis, terras, kleedkamers en douches zijn gesloten. Het toilet, AED en EHBO-trommel in de hal blijven bereikbaar. Het clubhuis is ook gesloten voor vergaderingen en als “schuilplek” bij slecht weer; dat laatste geldt ook voor de hal van het clubhuis en kleedkamers. Bij slecht weer moet het park z.s.m. worden verlaten.

Publiek, inclusief ouders van jeugd, langs de baan op het terras of elders op het park is niet toegestaan.

Daarnaast blijven ook nu weer de eerder genomen maatregelen van kracht, waarvan de belangrijkste zijn:

Reserveer vooraf thuis digitaal een baan;

Kom zo kort mogelijk voor het spelen of trainen naar het park en verlaat dit direct na het spelen of trainen.

En natuurlijk de 1.5 afstand (ook tijdens het dubbelen!) en het handen wassen.

Wij snappen dat het er niet gezelliger op wordt, en het kost ons veel geld, maar we rekenen ook echt op jullie medewerking aan deze maatregelen.
Ondanks alles kunnen we nog steeds tennissen en padellen, en dat willen we graag zo houden. Laten we samen ervoor zorgen dat een controle (die zijn er al geweest) niet gaat leiden tot volledige sluiting van ons park. Spreek elkaar erop aan als dat nodig is!
Als bestuur willen en kunnen we niet als politie-agenten rond gaan lopen. Ga dus a.u.b. niet “creatief” met de regels om door bijvoorbeeld toch in groepjes op het terras wat te gaan drinken na een wedstrijd of training; de stoelen en tafels zijn niet voor niets daar weggehaald!
Houd je ook aan de maximale groepsgrootte en ga niet extra spelers laten “indraaien” enz.
We rekenen op jullie begrip en medewerking!
Het bestuur  
Voor nadere informatie, o.a. over hoe je veilig kunt dubbelen, zie de KNLTB-website: "Veilig dubbelen"