Club Protocollen in verband met corona

Beste leden,

 

Eindelijk is het dan zo ver. Wij zijn blij dat we het clubhuis en de terrassen weer mogen openen. In verband de noodzakelijke maatregelen kan dit helaas niet eerder dan op woensdag, 8 juli 2020.

 

Algemeen

 

*             Per 1 juli is zowel binnen als buiten tennis en padel weer toegestaan voor alle leeftijdsgroepen

*             Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet. Een toezichthouder voor jeugd is niet meer nodig.

*             Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen.

*             Voorafgaand én na afloop van het tennissen of padellen dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines, clubhuizen en terrassen die ook per 1 juli weer open mogen.

*             De blaashal kan weer gebruikt worden, maar is standaard wel afgesloten. Dit zal primair als back-up voor tennisles in geval van regen zijn.

*             Vanaf 8 juli 2020 is het ook weer mogelijk om tennisbanen via de bardienst te huren. Reservering daarvoor via paviljoencommissie@doordraaiers.nl <mailto:paviljoencommissie@doordraaiers.nl> .

*             Huren van en Padelbaan gaat via Supersaas.

*             Reserveren van een tennisbaan gaat via het Afhangbord. Thuis reserveren via Clubapp. Bevestigen op het park bij het Afhangbord is niet nodig

*             Reserveren van een Padelbaan gaat via Supersaas.

 

Wat betekent dit nu voor ons park?

 

Toeschouwers zijn weer toegestaan op het park, dus u kunt ook weer bij anderen komen kijken die aan het tennissen/padellen zijn of zomaar op bezoek komen voor de gezelligheid.

 

Op het park houdt iedereen 1,5 m (2 armlengtes) afstand van elkaar. Tijdens het spel hoeft dit niet meer. Daarnaast zijn er nog enkele richtlijnen waaraan we moeten voldoen, niet alleen voor de padellers en tennissers, maar dat geldt ook voor iedere bezoeker aan ons park (ouders van kinderen, toeschouwers, etc.)

 

Samenscholingen, bijvoorbeeld in geval van regen, zijn niet toegestaan, tenzij onderlinge afstand van 1,5 meter.

 

Het clubhuis

 

In het clubhuis is het voorlopig anders ingedeeld. De hoofdingang van het clubhuis mag uitsluitend gebruikt worden om

 

*             gebruik te maken van het toilet. Na gebruik toilet graag de deurkrukken met het desinfecterende doekjes schoon maken (ter plaatse aanwezig).

*             De verbandtrommel staat onder het afhangbord.

*             De AED is direct bij binnenkomst zichtbaar.

 

De tussendeur van de hal naar de kantine blijft GESLOTEN!

 

De kantine van het clubhuis is uitsluitend via de aangegeven INGANG (zijde tennisbanen 1 en 2) te bereiken. Bij het betreden van de kantine graag eerst je handen desinfecteren (staat direct bij binnenkomst aan de linkerzijde). Op de aangegeven plaats bij de bar kunt je je bestelling doen (1 persoon per tafel). Het clubhuis kun je weer verlaten via de aangegeven UITGANG (zijde padelbanen)

 

Een drankje drinken kan in het clubhuis of op één van de terrassen. er mag alleen gezeten worden, staand drinken is volgens de richtlijnen niet toegestaan. Willen jullie de stoelen na gebruik weer terugzetten?

 

Bardiensten

 

Ook de bardiensten zijn veranderd. Voorheen kon nog met 2 medewerkers achter de bar gewerkt worden. In verband met de hygiëne maatregelen (ook weer die 1,5 m) is dit niet meer mogelijk. De bardienst is dan ook anders ingericht. Er staat bij voorkeur een ervaren bardienstmedewerker achter de bar en deze wordt bijgestaan door een nieuwe, zogenaamde hygiëne dienst. Duurt de bardienst 4 uur, de duur van de hygiënedienst is 2 uur. De hygiënedienst is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de gebruikte tafels en stoelen in zowel het clubhuis als op de terrassen en tevens voor het periodiek reinigen van de toiletten, kleedkamer (douches), ophalen van de vaat, etc.

 

Kleedkamers

 

De kleedkamers en douches gaan open, en er wordt 1.5 mtr. afstand gehouden. Na gebruik van de douches deze zelf zoveel mogelijk desinfecteren.

 

Keuken

 

De keuken blijft tot in ieder geval 1 september 2020 gesloten. Het is dus niet mogelijk om etenswaren te bestellen (wel chips en snoep natuurlijk).

 

Tenslotte

 

Wij hopen dan ook dat jullie je aan de regels zullen houden en anderen aanspreekt als dat nodig is. Hierbij de instructies van de bardienst opvolgen.

 

Ondanks alles en het “nieuwe normaal” wenst het bestuur jullie weer veel tennis- en padelplezier en veel gezelligheid in de komende periode. laten we hopen dat deze genomen maatregelen snel weer tot het verleden behoren.

 

Voor iedereen geldt: Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°), verlies van reuk/smaak.

 

Namens het bestuur

 

Ted Elbertse

 

Hoofd Paviljoencommissie  

 

*             Bijlage: Algemene richtlijnen voor gasten      

 

 

 

 Algemene richtlijnen voor de gasten:

 

 

 

*             Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers.

*             Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt

*             De vereniging kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten

*             Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op

*             Was bij binnenkomst grondig je handen

*             Was na het toiletbezoek grondig je handen